İzmir KVKK Avukatı
İzmir KVKK Avukatı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu | KVKK | KVKK Avukatı | İzmir Avukat | İzmir Avukatlık Bürosu

Müvekkillerimize  veri gizliliği ve siber güvenlik konusunda deneyimli bir ekiple ilgili kişisel veri koruma mevzuatına uyumunu gerçekleştiriyor , kişisel verilerle ilgili riski yönetiyor ve geçerli gizlilik ve güvenlik standartlarına uyumlu hale getiriyoruz. KVKK kapsamında sunmakta olduğumuz hizmetler ve uzman avukat ekibimiz ile şirketinizde yasal uyum süreçlerinizi gerçekleştirmekteyiz.

Müvekkillerimize sunduğumuz belirli veri gizliliği ve siber güvenlik hizmetleri şunları içerir:

A- Riskin Ölçülmesi ve Sürecin Planlanması

şirketinizikişisel verilerle ilgili riski yönetiyor ve geçerli gizlilik ve güvenlik standartlarına uy

  • Şirketiniz veri sürecinin haritalandırılması, departmanlar ile gerekli görüşmelerin sağlanması,
  • Şirketiniz bünyesinde risk skorunuzun belirlenmesi,
  • Şirket içi veri güvenliği ve kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında gerekli tespitlerin yapılarak şirketinize özel ayrıntılı reçetenin hazırlanması,
  • Risk raporu doğrultusunda yol haritasının belirlenmesi.

B- Temel Uyum Süreci

  • Gerekli Muvafakatname ve sözleşmelerin hazırlanması, mevcut sözleşmelerin incelenmesi ve yeniden düzenlenmesi,
  • Şirket Disiplin Yönetmelikleri ve iş sözleşmelerinin KVKK ile uyumlu hale getirilmesi,
  • Karşılaşılabilecek risklere yönelik idari ve teknik tedbirlerin alınması,
  • Şirket içi sair KVKK Politikalarının oluşturulması,
  • Hizmet Sözleşmelerinin, Disiplin Yönetmeliği ve sair dokümanlarda gerekli düzenlemelerin yapılması.

C- Veri Sorumlusu Sicili Kayıt ve Yönetim

  • Şirket veri akışı gerçekleştirilen süreçlerin çıkartılması,
  • Veri matrisi oluşturulması ve mevzuat çerçevesinde veri envanterinin hazırlanması,
  • Veri İrtibat Kişisinin seçilmesi,
  • Veri Sorumlusu Sicili kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi.

D- Kişisel Verileri İmha ve Saklama Politikası Oluşturma

  • Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası oluşturma,
  • Şirket içi veri güvenliğinin sağlanması için alınması gerekli teknik, hukuki ve idari tedbirlere ilişkin danışmanlık sağlanması,
  • Saklama ve İmha Süreçlerine Yönelik Takip Sisteminin Hazırlanması

E- Danışmanlık

  • Yasal Mevzuat ve güncel kararların düzenlenerek raporlanması,
  • Kişisel Verilerin Korunması Kurumu ve ilgili kişilerin talep ve şikâyetlerine ilişkin gerekli yazışmaların yerine getirilmesi/ gerekli cevapların hazırlanması,
  • Veri ihlalleri durumunda gerekli adli sürecin başlatılması ve kuruma bildirimlerin yapılması sürecinde gerekli desteğin sağlanması.

F- Eğitim

  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık ve Temel Uyum Eğitimi,
  • Uzaktan Temel Farkındalık Eğitim Animasyonları

Kişisel Verilerin Korunması Hukukuna ilişkin uyuşmazlıklarınıza yönelik sorularınız için İletişim sayfası üzerinden bize ulaşabilirsiniz. İzmir KVKK Avukatı olarak yasal süreçlerinizde sizlere etkili çözümler üretmek için çalışıyoruz. İzmir KVKK Avukatı ihtiyacınıza yönelik bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Logo

Adres: Karşıyaka Tower No:12 Kat 9 Daire 59 Karşıyaka/İzmir

E-posta: info@efeshukuk.com

Telefon: +90 553 463 7079